Korenlint Haarlem 2015

Vandaag weer aan Korenlint in Haarlem meegedaan. Vooraf natuurlijk goed geoefend tijdens de repetitie avonden. Vooral de choreo. Een hot item voor dit optreden waren ook de schoenen die we aan zouden doen. Dit keer was de kledingcode zwart/wit, maar met (knal)rode schoenen. Het kostte wat moeite om aan rode schoenen te komen, maar het is iedereen gelukt iets roods aan de voeten te hebben. Het stond heel leuk en was opvallend; we werden over de rode schoenen een paar keer door vreemden aangesproken. Ze konden daaraan zien dat we bij elkaar hoorden. Misschien idee om deze outfit in ere te houden bij volgende optredens. Het stond erg fris en fruitig. Aangekomen in de Jansstraat 33 hoorden we het koor voor ons zingen in het Nederlands. Klonk mooi, maar wat veel van hetzelfde was de mening van een aantal van ons. Toen was het onze beurt. Ingezongen met doem doem en Skyfall. De zaal was redelijk vol en werd tijdens het zingen verder gevuld door voorbijgangers die ons zo mooi en goed hoorden zingen, dat ze hierdoor naar binnen werden gezogen.
De start was met He ain't heavy, a capella. Dat klonk super. Daarna Baba Yetu, waarbij Robert toch wel indruk maakte met zijn solo. Vol kracht, nog niet eerder zo gehoord.

foto 12-09-2015 I

Voor het tweede optreden, gingen we te voet, met de fiets of auto naar het Meterhuis. De locatie was prachtig, ruimer dan de Jansstraat. Mooi hoog, lekker oud. Tijdens ons optreden was de zaal afgeladen vol (met tafels en stoelen). Gelukkig waren er een aantal partners van ons als toehoorders .We hebben hen met volle borst enthousiast toegezongen. Met toegift! Helaas was de uitbater van het Meterhuis niet zo gastvrij, we mochten niet eens onze flesjes water leegdrinken. Hij was ook onaardig tegen onze fans, dus de naborrel was niet bij hem, maar in Choco Oase om de hoek.

We kunnen terugzien op twee goede optredens. Het was jammer, dat dit tweede optreden zo ver buiten het centrum was. Meer publiek (niets ten nadele van de heren, hoor) in de zaal is toch leuker en uitdagender.

foto 12-09-2015 II

Op naar de volgende op 26 september in oud-Velsen.
Sonja

Datum