Masterclass van zangcoach Paulette Willemse

We hebben met het hele koor een Masterclass gevolgd o.l.v. zangcoach Paulette Willemse. Paulette studeerde af aan de kleinkunstacademie en is zangeres, cabaretière en vooral bekend van de theatergroep Mrs. Einstein. Een leuke enthousiaste vrouw die ons koor eerst beluisterde en ons daarna aan het werk zette!!!

Sta je wel goed? Stevig op de voeten maar toch ontspannen met de schouders naar beneden en de borst vooruit! Ja hoor, dat lukt echt niet meteen dus oefenen. Ook de ademhaling en presentatie werd behandeld.

foto 30-10-2015 III

Zingen is volgens Paulette ongeveer 20% techniek, 20% passie en de rest is lef hebben. Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk plezier hebben in wat je doet want dat straal je uit.

Na dit alles werden we uit onze comfortzone gehaald, een gospel moesten we zingen. 4 stemmig en niet precies op de maat zoals meestal bij een popkoor maar net voor of na de maat wat bij een gospel hoort. Het is gelukt!!!!! Een prachtige Oh Happy Days hebben we 4 stemmig gezongen en op de telefoon opgenomen zodat we nu kunnen nagenieten.

foto 30-10-2015 I   foto 30-10-2015 II

Elly

Datum