Thalia Theater Lustrumconcert 2018

“We bestaan volgend jaar 5 jaar en dat willen we vieren”, was de opdracht aan de organisatie van het lustrumconcert. Nou dat hebben we geweten. Hoe, waar, wanneer gaan we het vieren zijn dan een paar simpele vragen die het eerst opkwamen en waar snel een antwoord op moest komen om verder te gaan. Een van de antwoorden was “we bestaan maar een keer 5 jaar dus moeten we groots uitpakken” nou dat hebben we gedaan. Geen optreden met een hele avond het koor op het podium, nee ons koor kan echt een hele avond vullen met telkens weer een andere choreo en ook met aparte optredens van losse groepjes en zelfs een Solo. Wat een avond!

Om dit zo neer te zetten is er hard gewerkt door veel apart te oefenen, waarbij Corrie een grote bijdrage heeft geleverd om iedereen op het goede spoor te zetten, door de commissie die randvoorwaarden kon scheppen,zoals  podium, zaal, decor, reclame, geluidsinstallatie, en budget. Iedereen van het koor heeft zijn rol gepakt en een bijdrage geleverd.

Nadat we er een heel jaar mee bezig zijn geweest, kwam de maand maart in zicht en gingen de zenuwen wel een beetje meespelen: klinkt het wel, is de timing in orde, staan we niet te suf, weet ik mijn tekst nog, om maar wat te noemen Dat  ging allemaal in ons om. De laatste maand met de doorloop bezig geweest. Iedereen wist inmiddels wat er verwacht werd: waar sta ik, welk nummer komt er nu, waren de vragen die steeds minder te horen waren.

Ineens was het 24 maart en kwam alles bij elkaar. Decor opbouwen, geluid inregelen, alles nog eens doornemen en dan.... een waanzinnig goed optreden! Alles klopte en het publiek was erg enthousiast en vol lof over ons koor.

Echt een optreden waar we nog lang met een goed gevoel op terug zullen kijken

 

Datum