blogs

Korenfestival Broer en Zus, 31-03-2019

Zondag 31 maart waren wij te gast in de stadsbrouwerij “Broer en Zus” in Beverwijk. Het Broer en Zus koor organiseerde een korenfestival in het proeflokaal. Er waren vier koren uitgenodigd, die elk zo’n drie kwartier mochten volmaken.

Als eerste was het gemengd mannenkoor uit Wijk aan Zee aan de beurt, daarna het dameskoor "De meisjes van de Koffiekade", wij waren als derde en na ons kwam het Broer en Zus koor. Het was leuk om naar de andere koren te luisteren.

Ons optreden ging heel goed: we kregen de kroegpraters aan de bar stil, zelfs mensen die buiten langs liepen vroegen zich af waar die goede muziek vandaan kwam. Ha, dat waren wij!!! We hebben echt een heel goede indruk achter gelaten, want we zijn uitgenodigd om aan hun (goede doelen) festival deel te nemen in augustus!

Terwijl we zongen hadden we mooi zicht op de ketels, waarin het Broer en Zus bier gebrouwen werd. Helaas konden we onze choreo niet uitvoeren, maar Marga had hiervoor een heel goede oplossing bedacht, zodat we wel op vertrouwde plaatsen stonden. Dit kwam ons optreden echt ten goede.

Het was weer fijn om aan anderen te laten zien en horen wat we in onze mars hebben, want dat is echt wel goed, door de inzet van ons allemaal, maar vooral dankzij Corrie!!!

MV bij broer en zus

 Nu op naar het optreden tijdens het jubileumconcert van Soli.

Datum

maart 2019

Na een rustige winter, waarin we begonnen zijn met het oefenen van ” Bohemian Rapsody” en “You’re the voice”, zijn we nu (maart 2019) in een wat drukker vaarwater terechtgekomen. We doen als koor mee met het jubileumconcert van Soli, waarbij we bij diverse bekende artiesten de backing vocals verzorgen. Dat doen we niet alleen, want ook andere koren uit de omgeving zijn er bij betrokken.
Op 10 maart was er bij Soli een workshop met Shirma Rouse, waarbij we “Think” hebben geoefend. Dat was nog knap lastig. Wat een talent heeft die vrouw. Ze kon goed aan het orkest aangeven wat en hoe ze het wilde. Binnenkort zijn er nog wat extra repetities voor het jubileumconcert, waar we waarschijnlijk ook de andere nummers, o.a. Adios Noninos met Carel Kraayenhof zullen gaan repeteren. De avond van het concert is op 25 mei in Velserbroek.
Op 20 maart hebben we onze jaarvergadering gehad. Van te voren hebben we gezellig met elkaar gegeten. Na de vergadering werd er natuurlijk gezongen. Tijdens deze vergadering hebben we afscheid genomen van Sonia, zij verhuist weer terug naar Spanje, waar ze met een nieuwe baan in Cadiz gaat beginnen. Helaas hebben ook Wilma en Adri afscheid van ons koor genomen.
De komende maanden hebben we dus een druk programma met twee optredens.

Datum

Koffie concert Velser gemeenschap oktober 2018

Zo'n twee weken geleden kregen we het verzoek van de Velser Gemeenschap om in te vallen voor een koffieconcert met Soli. Nadat bleek dat er genoeg leden beschikbaar waren, zijn we snel begonnen met het oefenen van het repertoire wat we ten gehore wilde brengen. Corrie had een programma opgesteld met alleen a capella nummers.

Op een mooie zondag middag verzamelden we in het mooie Soli gebouw, waar we onze kunsten konden vertonen. Soli trapte af met een prachtig concert, wat op ludieke wijze door de dirigent aaneen gepraat werd. Met onze eigen Samantha op de trompet was het oorstrelend en een mooi gevarieerd repertoire.

Koffieconcert foto van koor

Na de pauze konden wij van start gaan. De opstelling was tussen de palen van het gebouw even onwennig, maar dat heeft het zangplezier niet geschaad. Zoals gezegd, hebben we het hele concert a capella gezongen o.a Halleluja, He ain't heavy en So strong en Oceaan met begeleiding van Robert op de gitaar. Een speciaal compliment voor Sonia die met Hijo de La Luna de sterren van de hemel zong. Dit alles had natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder dat onze juf Corrie ons op het juiste spoor had gezet en tijdens het optreden ons op dit spoor kon houden.

beide dirigenten ontvangen een bloemetje

Het was weer een heerlijk concert waar we als koor weer trots op mogen zijn.

Datum

Korenlint 8-9-2018

Gelukkig mochten we ook dit jaar weer mee doen aan het Haarlemse Korenlint.
We vinden het altijd fijn om een onderdeel te zijn van dit geweldige gebeuren.

Op zaterdag 8 september stond onze eerste optreden gepland in de Doelenzaal van de Bibliotheek van Haarlem. Het was prachtig weer en we verzamelden ons op het terras bij de Doelenzaal. Het gezelschap dat vóór ons was geprogrammeerd had besloten om buiten op het bordes op te treden en we zaten heerlijk in het zonnetje naar ze te luisteren. Ook wij besloten daarom om buiten op te treden. Een riskante beslissing, omdat we onze nummers grotendeels á capella zingen en omdat je nu eenmaal buiten veel meer last hebt van bijgeluiden en er geen akoestiek is.

We begonnen met “Gabriëlla’s song”, een prachtig nummer uit de Zweedse musical film, “As it is in Heaven”, waarbij onze dirigente Corrie Uijtendaal de solo op onnavolgbare wijze voor haar rekening nam . Het uptempo nummer “Let me down easy” van Sheppard brachten we met gitaarbegeleiding door ons lid Robert van Westerhoven. Daarna het mooie nummer “Kiss from a rose”, van Seal. Een nummer dat al enige jaren op ons repertoire staat, maar waar we nooit echt tevreden over waren. Onze dirigente heeft echter een prachtig á capella arrangement gemaakt, hetgeen het nummer ontzettend mooi en ingetogen maakt. Dit was precies wat het nog nodig had om ons en ons publiek blij te maken. Ook het volgende nummer “Holiday in Spain” van Blöf brachten we tot voor kort met een muziek band, maar nu we dit in een á capella arrangement (ook weer van Corrie) zingen heeft het nummer veel meer dynamiek gekregen. We vervolgden deze set met “Oceaan” van Racoon. Evenals Racoon begeleid met een akoestische gitaar. We eindigden met “He ain’t heavy” bekend van The Hollies en Neil Diamond, maar in tegenstelling tot hen zingen wij dit á capella. Dit nummer wordt zo langzamerhand ons visitekaartje. En dan wel een visitekaartje waar wij blij van worden en trots op mogen zijn.

Korenlint 2018- bij bibliotheek
De beslissing om buiten te zingen bleek achteraf de juiste. Het publiek kon genieten van het heerlijke weer en voor ons blijft het altijd weer een bijzondere ervaring. De vogelgeluiden, de wind door de bomen en een klein kind dat vrolijk op het ritme staat mee te dansen. Dit alles geeft het optreden een ontspannen lading.

Onze tweede set stond geprogrammeerd in de aula van het Stedelijk Gymnasium. Een totaal andere ambiance met een prachtige akoestiek, waarin het fijn zingen is.

In de goed gevulde zaal starten we wederom met “Gabriëlla’s Song”. Ons volgende nummer was “Hijo de La Luna”, een Spaans nummer dat vooral bekend is geworden door de uitvoering van Belle Pérez.

Korenlint 2018 stedelijk gymnasium

We mogen ons gelukkig prijzen dat we een volbloed Spaanse in ons midden hebben die de solo partij voor haar rekening kan nemen. Dit geeft dit nummer juist dat beetje extra. Nogmaals “Kiss from a Rose” en “Holiday in Spain. Het nummer “Royals” van de Australische zangeres Lorde is een uitdaging apart om zonder begeleiding te brengen, maar daardoor des te bijzonder. Ook deze keer brachten we He “ain’t heavy” als uitsmijter en ook deze keer met veel succes.

Datum

Thalia Theater Lustrumconcert 2018

“We bestaan volgend jaar 5 jaar en dat willen we vieren”, was de opdracht aan de organisatie van het lustrumconcert. Nou dat hebben we geweten. Hoe, waar, wanneer gaan we het vieren zijn dan een paar simpele vragen die het eerst opkwamen en waar snel een antwoord op moest komen om verder te gaan. Een van de antwoorden was “we bestaan maar een keer 5 jaar dus moeten we groots uitpakken” nou dat hebben we gedaan. Geen optreden met een hele avond het koor op het podium, nee ons koor kan echt een hele avond vullen met telkens weer een andere choreo en ook met aparte optredens van losse groepjes en zelfs een Solo. Wat een avond!

Om dit zo neer te zetten is er hard gewerkt door veel apart te oefenen, waarbij Corrie een grote bijdrage heeft geleverd om iedereen op het goede spoor te zetten, door de commissie die randvoorwaarden kon scheppen,zoals  podium, zaal, decor, reclame, geluidsinstallatie, en budget. Iedereen van het koor heeft zijn rol gepakt en een bijdrage geleverd.

Nadat we er een heel jaar mee bezig zijn geweest, kwam de maand maart in zicht en gingen de zenuwen wel een beetje meespelen: klinkt het wel, is de timing in orde, staan we niet te suf, weet ik mijn tekst nog, om maar wat te noemen Dat  ging allemaal in ons om. De laatste maand met de doorloop bezig geweest. Iedereen wist inmiddels wat er verwacht werd: waar sta ik, welk nummer komt er nu, waren de vragen die steeds minder te horen waren.

Ineens was het 24 maart en kwam alles bij elkaar. Decor opbouwen, geluid inregelen, alles nog eens doornemen en dan.... een waanzinnig goed optreden! Alles klopte en het publiek was erg enthousiast en vol lof over ons koor.

Echt een optreden waar we nog lang met een goed gevoel op terug zullen kijken

 

Datum

Paradiso 2018

Twenty minutes of fame in Paradiso Amsterdam. Allemaal strak in het pak en klaar voor het optreden in Paradiso, staan we in het gangetje achter de kleine zaal te wachten om op te komen. Het koor is net te klein voor de grote zaal maar we passen ook nog maar net op het podium van de kleine zaal. Van choreografie is ook geen sprake, maar we kunnen nog net heen en weer deinen.

Maaaarrrr we staan wel weer in Paradiso voor een volledig afgeladen zaal met een erg enthousiast publiek, waardoor het zingen gemakkelijk ging en het ook zo weer voorbij was. De complimenten na het optreden klinken dan ook als muziek in de oren, vooral omdat ze meestal van mensen komen die zelf ook in een koor zingen en weten hoe lastig het soms is. Wat zijn we toch een TOPkoor.

Datum

Kerstconcert in Huis ter Hage

Het is koud maar zonnig als we met een klein groepje in Huis ter hagen aankomen.
We werden doorverwezen naar de zaal waar het optreden was en naar de kleedruimte waar we
ontvangen werden met drinken en koekjes, het was goed verzorgd. Tijdens het opstellen van de
geluidsinstallatie werden ook de tafels opgesteld en kwamen er al een aantal nieuwsgierige bewoners
kijken wat er allemaal aan de hand was. Langzaam maar zeker was iedereen van het koor aanwezig en
had Theo de geluidsinstallatie ingesteld, zodat we zonder zorgen de mensen onze kunsten konden
tonen. Toen de zaal vol zat, werden we door de organisatrice aangekondigd en kwamen we zingend op.
In de twee setjes hebben we ons kerst repertoire en nog wat bijpassende nummers ten gehore gebracht.
In de zaal werd meegezongen en we hebben weer een hoop mensen een leuke middag bezorgd.

Datum

Zingen aan Zee, Zandvoort 7 oktober 2017

Na even een parkeerplek zoeken, verzamelden we in de kerk voor het korenfestival van Zandvoort. De kerk was omgetoverd in het thema “Ik hou van Holland” en zelfs Bassie en Adriaan kwamen tussen de optredens van de koren langs om de boel op  te luisteren. We werden ontvangen in een zaal van het "rijksmuseum", waar we konden inzingen en waar snoepjes en water stonden om de kelen te verzorgen.

poseren voor de nachtwacht

Voor dit optreden hadden we een kledingstijl die anders was dan gewoonlijk :wit, denim en rode schoenen. Marga fleurde de boel nog meer op met boerenbonte accessoires, hetgeen het koor een frisse Hollandse uitstraling gaf.

Toen we opkwamen zagen we al snel dat de choreografie het niet ging worden op dit podium, dus hebben we dat grotendeels achterwege gelaten. Vanaf het podium zagen we, dat op het balkon voor het orgel Maxima en Willem Alexander toekeken wat de spanning deed stijgen;-))). De geluidsman had de monitoren erg hard staan, waardoor we het gevoel hadden dat de balans nogal te wensen overliet, maar dat was aan het publiek niet te merken. De a capella nummers gingen erg goed en klinken altijd erg mooi in een kerk.

Ook dit was weer een optreden waar we met veel voldoening en plezier op terug kunnen kijken. 

Datum

Jaarmarkt Velsen-zuid, 30 september 2017

Op een regenachtige zaterdag zijn we met ons koor neergestreken in Velsen-Zuid, alwaar de jaarmarkt in volle gang was. Kraampjes op de pleinen en kleedjes op de grond langs de huizen met van alles en nog wat te koop. Het gonsde in het oude dorp van gezelligheid, voor het voormalige stadhuis was een tent waarin een keur aan muzikale hoogstandjes vanuit de regio de kans kregen om hun talenten te laten horen.

Ook wij zouden hier gaan optreden. Bij het inzingen kregen we te horen dat er iets mis was met de geluidsinstallatie waardoor onze begeleiding CD niet kon worden gebruikt maar dat er hard aan gewerkt werd om dit op te lossen. Dit was wel erg laat maar we hebben een flexibel koor wat zeker van zijn zaak is zodat Corrie in enkele minuten het repertoire omgezet had naar een volledig a capella optreden. Eenmaal buiten gekomen kregen we te horen dat het geluid was geregeld (complimenten aan Theo en organisatie jaarmarkt) en konden we het geoefende repertoire ten gehore brengen.

Tijdens ons optreden was de regen uit de lucht en werden we verrast met een grote schare publiek wat zichtbaar genoot van de liedjes, de choreografie en de begeleiding van Robert op gitaar. Dit gaf aan dat we niet alleen zelf het gevoel hadden dat het lekker ging maar ook het publiek tevreden was. Al met al een mooi optreden waar we met voldoening op terug kunnen kijken.

optreden onder afdak Velsen-zuid

 

Datum

Korenlint Haarlem, 9 september 2017

Zaterdag 9 september hebben we weer vol enthousiasme opgetreden tijdens “Korenlint” in Haarlem.

Ons eerste optreden was in de Spiegelfoyer van de Stadsschouwburg. Een mooie plek en met ruimte om onze choreografie tijdens het zingen uit te voeren, gelukkig. Onze trouwe fans zaten in de zaal en ook waren er nog wat andere belangstellenden.

Na dit geslaagde optreden moesten een aantal dames hun hoge rode schoenen even verwisselen voor wat meer “loopbare” schoenen en  gingen we met zijn allen op pad naar de Parklaan, , waar we in de kerk van de Evangelische Broedergemeenschap ons tweede optreden gingen verzorgen. Daar aangekomen vielen we met onze neus in de boter: een uitvoering van “Hallelujah” waarmee een koor hun optreden afsloot. Hun versie met muziek klonk lang niet zo mooi als onze a capella uitvoering.

Helaas was het podium in de kerk te klein en te gevaarlijk om onze choreografie van Skyfall ( waar we zo heel erg op geoefend hadden) uit te voeren. Dat was wel een teleurstelling. We hadden in de kerk wat meer belangstellenden. Ons optreden sloeg aan, want aan zowel de meneer die de techniek deed , als de dames van de koffie kon je zien, dat ze het leuk vonden EN aan het grote applaus dat we beide keren na afloop kregen.

Op naar het volgende optreden op 30 september in Oud-Velsen.

Sonja

Datum

RABO-bank fietsdag 2017

Vanmiddag heeft MultiVocaal meegedaan aan de RABO-bank fietsdag. We hadden het genoegen om in plaats van te gaan fietsen een optreden te verzorgen voor de middag bij de stempelpost “Ruïne van Brederode”.

Nadat we de geluidsinstallatie aan de kant van de weg hadden opgesteld konden we los gaan voor alle fietsers van de fietstocht en andere passanten die langs kwamen. Omdat het prachtig weer was waren er veel mensen en was het de hele middag een komen en gaan van toehoorders van ons repertoire.

Na enige tijd werden we aangesproken dat we te veel voor de ingang van de Ruïne stonden en moesten we verkassen naar een plekje verderop. Wat  even een gesleep was met spullen, boxen en kabeltjes. Maar na enkele minuten konden we weer verder gaan met het optreden. Door de verhuizing stonden we wel lekker in de schaduw wat de kwaliteit van de zang ten goede kwam. We hebben het hele repertoire ten gehore kunnen brengen en gezien het aantal mensen wat telkens even bleef hangen viel het erg in de smaak.

Het was een heerlijke zondagmiddag met elkaar zingen op een prachtige locatie. We hopen dat de RABO-bank ons volgend jaar weer zal vragen.​

Datum

Jaarvergadering 2017

Woensdag 15 maart 2017 was het weer zover, Het is voor mij de tweede keer dat ik een jaarvergadering van MultiVocaal mocht bijwonen.

Net als vorig jaar had Els haar woonkamer en keuken open gesteld om met het voltallige koor te eten en de jaarvergadering te houden. Iedereen had weer enorm zijn best gedaan en er stonden vele lekkere hapjes op tafel .

Nadat iedereen voldaan was en de tafel weer was opgeruimd heeft Theo de jaarvergadering geopend. Het was een bewogen jaar. We hebben samen vele leuke optredens en een heerlijk weekeindje meegemaakt.

Nadat alle commissies hun zegje hadden gedaan, werd de muziek gestart en hebben we uit volle maag het hele repertoire doorgezongen.

(E.M.)

Datum

Korenlint Haarlem, 11 september 2016

Korenlint 2016.

Ook dit jaar hebben wij ons weer kunnen presenteren, weliswaar in afgeslankte vorm, bij het korenlint in Haarlem dat op 11 september 2016 plaatsvond.

We hebben het wel getroffen met de locaties. Ons eerste optreden was in de Groenmarktkerk waar we alleen a capella nummers ten gehore gebracht hebben. De kerk was hier uitermate geschikt voor. Het zong lekker licht en het klonk voortreffelijk.

De tweede locatie was in het Patronaat

Hier hebben we wat meer uptempo nummers met muziek begeleiding en choreografie laten zien en horen.

We kunnen terug kijken op twee leuke optredens. We hebben er in ieder geval veel plezier aan gehad. (MM)

Datum

Rabobank Fietstocht 2016

De Rabobank fietstocht was dit jaar op 5 juni en we waren gevraagd om van 13.00 tot 16.00 uur op te treden op de prachtige locatie de Ruïne van Brederode. Het was een prachtige locatie maar vooral ook prachtig weer, de zon scheen de hele dag en iedereen had zin in een flinke fietstocht. En één van de stempelposten was de Ruïne van Brederode.

Wij stonden op een grasveld vlak langs het pad waar iedere fietser, lopend, langs moest op weg naar de stempelpost en dezelfde weg weer terug. Het was een komen en gaan van fietsers, die het leuk vonden om even te blijven luisteren. We kregen veel complimenten dat het leuk klonk, er zo gezellig uitzag en vooral het leuke repertoire.

We hadden de afspraak, dat we even pauze zouden nemen zodra er even geen publiek zou zijn. Maar het was zo druk met fietsers, dat we weinig pauze hebben gehad. Maar dit vonden we helemaal niet erg, want we zingen graag en vooral voor zoveel enthousiast publiek.

Het was een heerlijke middag, niet alleen het publiek maar ook wij hebben genoten: Rabobank bedankt!

Datum

Optreden koffieconcert Velserbroek

Het concert werd een bijzonder leuke happening in "Het Kruispunt"; dat vonden we allemaal.

Bijna iedereen was ruim op tijd en we vonden een ruimte om nog even in te zingen.

Wij begonnen om 12.00 uur precies; met de mannen voorop liepen we door het midden met "Evening Rise" naar onze plaatsen op het helaas wat kleine podium. Het effect, met ondersteuning vanaf de zijkant van de zaal door Nortada-mannen, was geheel naar verwachting.
Het publiek in de goed gevulde zaal reageerde direct heel enthousiast, en dit optreden kon niet meer stuk.
Wij sloten onze eerste reeks af met de Abba-medley, d.w.z. met 3 liedjes die achter elkaar door gaan. Het publiek had dat niet door en applaudiseerde al gelijk na "Dancing Queen". De technicus dacht zodoende dat hij de begeleidings-dvd beter kon stoppen, en had daarna even moeite met het terugvinden van het begin van "I have a dream". Wij zagen daar de humor wel van in. De show van onze frontlinie met het afsluitende "Waterloo" veroverde vervolgens vele harten.

Na het eerste optreden van chantykoor Nortada was het pauze, en daarna waren wij weer aan de beurt. In de pauze hadden we al van diverse kanten positieve reacties gekregen, dus we waren helemaal "in the mood", en werden met flink veel applaus beloond.
Daarna hebben we de best aardige songs van Nortada weer beluisterd, al hebben zij een heel ander genre. Om 14.00 uur kregen zij ook hun laatste verdiende applaus, en zijn we snel gaan opruimen. 
En was het nagenieten begonnen.

Wim

 

Datum