blogs

Afscheid Mirjam

Op 12 september 2023 hebben wij afscheid genomen van ons koormaatje Mirjam. Zij overleed op 6 september na een kortstondig ziekbed. Bij de uitvaart bleek uit de toespraken dat zij niet alleen bij het koor de organisator voor allerlei evenementen en uitjes was, maar ook bij haar familie, vrienden en collega’s was zij hier beroemd om.

Na de toespraak van Erwin (vz) hebben wij op verzoek van de familie het nummer ‘ Blackbird ‘ van de Beatles in een arrangement van Jetse Bremer gezongen. Een waardig afscheid voor Mirjam.

foto Mirjam

Wij zullen je missen Mir.

Datum

Paradiso 2023

Elk jaar organiseert Paradiso het grootste koren festival van Nederland.
Uit het hele land komen koren, bestaande uit amateur-zangers van alle leeftijden, naar Amsterdam,  om te laten horen dat zingen hun passie is.

Ook wij waren dit jaar weer uitgenodigd en die kans hebben we natuurlijk met beide handen aangegrepen. Dus melden wij ons op zaterdag 14 januari bij de Poptempel aan de Weteringschans.

De organisatie is een goed geoliede machine. Dat moet ook wel, want elk koor krijgt maar 15 minuten en het is de bedoeling dat de podium opkomst en afgang zo snel mogelijk gaat.
Achter het podium werden we opgevangen door een medewerkster van Paradiso die ons klaar zette om, zodra het vorige koor het podium verlaten had, op te komen. Deze medewerkster kreeg een lijstje van de nummers die we gingen uitvoeren en kondigde ons aan.

We begonnen met Say Something van Justin Timberlake, met een prachtige solo van Jolanda, gevolgd door Our House van Graham Nash.

koor links

Vervolgens kwamen de mannen naar voren om de lead te zingen van Baby Driver van Simon and Garfunkel.

Koor rechts

Het volgende nummer stonden we weer in onze basisopstelling voor Feeling Groovy, eveneens van Simon and Garfunkel. We sloten af met Something in de Water van Brooke Fraser

Tijdens het daverende applaus vroeg de organisatie om een toegift.

toegift

Wij kozen voor één van onze mooiste a capella nummers; He ain’t heavy, He’s my brother.

Wat hebben wij genoten van dit heerlijke optreden.

RvW

Datum

Korenlint 2022 Haarlem

Zondag 11 september hebben we twee optredens van 20 minuten mogen geven tijdens het Korenlint in Haarlem.
Ons eerste optreden was in de Groenmarkt kerk. Het is altijd weer bijzonder om in deze prachtige ambiance te mogen zingen.
Vervolgens spoedden wij ons naar de kapel van het Rosenstock Huessey huis voor ons tweede optreden.
Het intieme karakter van deze locatie gaf een totaal andere lading aan ons mini concert.
Wij hebben er weer van genoten en uit de positieve reacties van het publiek konden we afleiden dat wij niet de enige waren.

RvW

Datum

Summerpark Sessions Velserbeek 10-09-2022

Vandaag hebben we opgetreden bij Summerpark Sessions in Velserbeek. De weergoden waren ons goed gezind. Bij de start werd door de techniek een verkeerd nummer ( een kinderliedje ) opgestart wat tot grote hilariteit leidde. We zongen ons nieuwe repertoire naar hartelust en werd goed ontvangen door het publiek.

koor tijdens zingen "Rise up"

Serieuze koppies bij een serieus nummer. "Rise up".

Summerpark Sessions optreden Multivocaal

 

TZ

Datum

We hebben weer gerepeteerd (maar wel coronaproof)

Woensdag 17 maart 2021 was het weer zover. Na de nodige voorbereidingen afgelopen weken hebben we met 12 personen weer gezamenlijk gezongen. Iedereen was weliswaar thuis achter de computer, maar met behulp van Jamulus en zoom konden we weer samen zingen met nagenoeg geen vertraging. Het is wel wennen om op zo'n manier samen te zingen, maar het gaf een goed gevoel. Dit gaan we voorlopig elke woensdagavond weer doen.

Datum

Rabobank Clubsupport

Door mee te doen aan de Rabobank Clubsupport en door het uitbrengen van stemmen door de Rabobank-leden konden wij € 237,67 ontvangen voor een workshop zang en choreografie.

Bedankt Rabobank en Rabobank-leden die op ons gestemd hebben.

 

Rabo cheque

Datum

Zingen op de tribune

We hebben het gewoon gedaan.

Weer live gezongen met ons koor. Na een briljant idee van Elly en een paar mailtjes van Leo over en weer met het bestuur van voetbalvereniging Velsen, mogen we voorlopig iedere woensdagavond komen zingen en repeteren op de tribune.

En wat een feestje is dat. Natuurlijk is het wel vreemd. Dat zie je ook wel aan de gezichten op de foto’s die ik er maar niet bij gedaan heb 😊. Niet aanraken en niet even een knuffel maar hoi, hoe gaat het en heel fijn je weer te zien.

Na een hoop meet en afplakwerk heeft iedereen een plaats toegewezen gekregen. Ondanks dat we zo’n eind uit elkaar zitten hebben we een mooie klank waar de overburen, als ze het konden horen, niet ontevreden over kunnen zijn. Met een paar grasmaaiers als uitzicht, die af en toe gevolgd worden door de ogen tegenover mij (gelukkig was er geen voetbalwedstrijd) was dit een mooie nieuwe maar toch ook onzekere start van een nieuw seizoen. Na een heel vreemd en naar laatste half jaar zijn we er weer aan toe.

Het is zeker te merken dat we al een poosje niet samen gezongen hebben en de nummers zijn hier en daar een beetje weggezakt maar we gaan er weer flink tegenaan, ik hoop dat we gauw weer compleet zijn. Zolang we welkom zijn op de tribune en zolang het daar qua weersomstandigheden goed uit te houden is kunnen we hopelijk weer een paar nieuwe nummers aan ons repertoire toevoegen.

Ik ben een blij mens.

Groetjes Corrie.

tribune rkvv velsen

Datum

Paradiso Korendagen 2020

Zaterdag 18 januari hebben we weer de eer gehad om in de Nederlandse rocktempel Paradiso in Amsterdam te mogen optreden.

In januari wordt jaarlijks in Paradiso een korenfestival georganiseerd. Elk koor in Nederland kan hierop inschrijven en het is altijd een verrassing uitgenodigd te worden om daadwerkelijk op te mogen treden. Dit jaar waren wij dus aan de beurt om onze kunsten te vertonen op dit festival. Sommigen waren al vroeg naar Amsterdam getogen om zoveel mogelijk koren te zien en te kijken hoe de kwaliteit van de koren zich verhoudt tot de kunsten die wij ten gehore brengen. We mogen met trots zeggen dat we het best goed doen met ons koor en we “een mooi repertoire neer zetten met mooie arrangementen” (reactie uit publiek). We kregen een kwartier de tijd om onze nummers ten gehore te brengen en het publiek was erg te spreken over ons. Helaas zijn we te klein om op het hoofdpodium te mogen optreden, dus zongen we in de kleine zaal . Deze zat vol enthousiaste mensen en het was dan ook een feest om onze “ fifteen minutes of fame” te hebben. Al met al weer een geweldig leuke ervaring die we samen hebben gehad. Het is erg leuk om zo een grote organisatie te zien werken en daar dan ook deel van uit te maken. Op naar onze volgende uitdaging, het optreden voor een professionele jury.

Datum

Koffieconcert 2019

Zondag 17 november waren we samen met de Kennemer Harmoniekapel voor Ouderen 'Oud Goud' of Goudoud 😊 aan de beurt om in het Kruispunt in Velserbroek een koffieconcert te geven. Dit werd georganiseerd door de Stichting Velser Gemeenschap.

Voor de pauze was de Harmoniekapel aan de beurt. Ik voeg hun naam maar even niet toe, dat gaat vast fout, net zoals bij de presentatie. Zij begonnen met het winnende songfestivalliedje “Arcade” van Duncan Laurence, om te tonen dat zij wel oud in leeftijd zijn, maar jong van hart voor wat betreft hun repertoirekeuze.

Na de pauze waren wij aan de beurt. Het ging super. De nieuwe songs zongen we vol overtuiging, met als daverend slot “Rise up”. Vanuit het publiek kregen we veel complimenten. De afgevaardigden van de Velser Gemeenschap waren ook vol lof over onze performance. We waren allemaal zeer tevreden over dit laatste optreden in 2019.

koffieconcert 17112019

Op naar alle uitdagingen van 2020!

(S.V.)

Datum

Jaarmarkt Velsen-zuid 2019

Zaterdag 28 september hebben we weer een miniconcert mogen geven op de jaarmarkt van Oud Velsen.

De weergoden hebben de hele week helse buien en storm beloofd, maar zaterdagochtend bleek het allemaal mee te vallen met de wind en de regen en prikte een zuinig zonnetje verbeten tussen de wolken door. De tent stond klaar en de geluidsinstallatie had Theo reeds klaar staan voor alle andere verenigingen die zouden optreden. Toen we aan de beurt waren stak er wel een straf windje op die door de microfoons joelde maar dat wist Theo goed weg te regelen. We begonnen ons optreden met “So strong” en er stond een hoop publiek. Toen het begon te regenen was Corrie al dirigerend onder de tent gevlucht en verdween het meeste van het publiek ook. Het waren een paar korte buien met daartussen zon. Zo hebben we met regen en zonneschijn een half uur van het programma gevuld en hebben we heerlijk gezongen. Al met al weer een erg leuk optreden waar we met veel plezier en trots op terug kunnen kijken.

jaarmarkt 2019

Datum

Korenlint Haarlem 2019

Zaterdag 14 september hebben we weer meegedaan aan Korenlint in Haarlem.

Voor het eerste optreden moesten we aantreden in de stadsbibliotheek Haarlem. Vanwege het mooie weer hadden we besloten om niet binnen maar buiten op de bordestrap te gaan staan, zodat het langslopende publiek ons ook kon horen en bewonderen. Nadat Theo de geluidsinstallatie had opgezet konden we los. Er bleven een hoop mensen staan en we hebben een heerlijk half uurtje gezongen, na afloop kregen we van vele mensen een positieve reactie. Dat was erg fijn om te horen en gaf energie om nog meer ons best te doen.

Het tweede optreden vond plaats in de Philharmonie in het centrum van Haarlem. Dit optreden zouden we volledig met “a capella” nummers vullen. De zaal was helemaal vol, dus hebben we het onderste uit de kast gehaald om goed voor de dag te komen. Gezien de reacties van het publiek tijdens de nummers en het applaus na de nummers hebben we een goede indruk gemaakt en kunnen we met trots terugkijken op twee verschillende en erg geslaagde optredens.

Korenlint 2019

Datum

Soli 110 jaar, The Night of Music

Zaterdag 25 mei was het eindelijk zo ver, het optreden “The Night of Music”. Dit was ter gelegenheid van het 110-jarig jubileum van Soli. Een keur van artiesten trad op en wij waren er bij als koor. Om zover te komen hebben we de afgelopen maanden intensief gerepeteerd om de nummers er goed in te krijgen. Er hebben zelfs koorleden van andere koren met ons mee geoefend. Ook hebben we natuurlijk met het orkest gerepeteerd hetgeen een waar feestje was. Een enorm orkest en een enorm samengesteld koor. Tijdens deze oefenmiddagen kwamen de artiesten Shirma Rouse, Gerard Alderliefste, Esther de Haas, Carel Kraaijenhof en Cor Bakker ook mee repeteren hetgeen voor zowel het orkest en het koor erg leerzaam en speciaal is. Na dit oefenen was donderdag de generale en zaterdag het grote optreden. Het hele Tenniscentrum Velserboek was omgebouwd tot grote concertzaal met een groot podium compleet met lichten en geluidsinstallatie wat niet gek zou staan in het Ziggo dome. Wat een enorm feest om met zoveel muzikanten (ong 100) en zangers (ong 140) op een podium te staan voor een volle zaal. Het geeft een geweldige kick om de zaal te horen juichen en applaudisseren om wat we met zijn allen aan het doen zijn. We hebben dat toch maar weer geflikt met ons koortje om hier deelgenoot van te zijn.

Optreden bij Soli

Na het optreden nog een erg leuke after party en in de late uurtjes weer naar huis.

Datum

Korenfestival Broer en Zus, 31-03-2019

Zondag 31 maart waren wij te gast in de stadsbrouwerij “Broer en Zus” in Beverwijk. Het Broer en Zus koor organiseerde een korenfestival in het proeflokaal. Er waren vier koren uitgenodigd, die elk zo’n drie kwartier mochten volmaken.

Als eerste was het gemengd mannenkoor uit Wijk aan Zee aan de beurt, daarna het dameskoor "De meisjes van de Koffiekade", wij waren als derde en na ons kwam het Broer en Zus koor. Het was leuk om naar de andere koren te luisteren.

Ons optreden ging heel goed: we kregen de kroegpraters aan de bar stil, zelfs mensen die buiten langs liepen vroegen zich af waar die goede muziek vandaan kwam. Ha, dat waren wij!!! We hebben echt een heel goede indruk achter gelaten, want we zijn uitgenodigd om aan hun (goede doelen) festival deel te nemen in augustus!

Terwijl we zongen hadden we mooi zicht op de ketels, waarin het Broer en Zus bier gebrouwen werd. Helaas konden we onze choreo niet uitvoeren, maar Marga had hiervoor een heel goede oplossing bedacht, zodat we wel op vertrouwde plaatsen stonden. Dit kwam ons optreden echt ten goede.

Het was weer fijn om aan anderen te laten zien en horen wat we in onze mars hebben, want dat is echt wel goed, door de inzet van ons allemaal, maar vooral dankzij Corrie!!!

MV bij broer en zus

 Nu op naar het optreden tijdens het jubileumconcert van Soli.

Datum

maart 2019

Na een rustige winter, waarin we begonnen zijn met het oefenen van ” Bohemian Rapsody” en “You’re the voice”, zijn we nu (maart 2019) in een wat drukker vaarwater terechtgekomen. We doen als koor mee met het jubileumconcert van Soli, waarbij we bij diverse bekende artiesten de backing vocals verzorgen. Dat doen we niet alleen, want ook andere koren uit de omgeving zijn er bij betrokken.
Op 10 maart was er bij Soli een workshop met Shirma Rouse, waarbij we “Think” hebben geoefend. Dat was nog knap lastig. Wat een talent heeft die vrouw. Ze kon goed aan het orkest aangeven wat en hoe ze het wilde. Binnenkort zijn er nog wat extra repetities voor het jubileumconcert, waar we waarschijnlijk ook de andere nummers, o.a. Adios Noninos met Carel Kraayenhof zullen gaan repeteren. De avond van het concert is op 25 mei in Velserbroek.
Op 20 maart hebben we onze jaarvergadering gehad. Van te voren hebben we gezellig met elkaar gegeten. Na de vergadering werd er natuurlijk gezongen. Tijdens deze vergadering hebben we afscheid genomen van Sonia, zij verhuist weer terug naar Spanje, waar ze met een nieuwe baan in Cadiz gaat beginnen. Helaas hebben ook Wilma en Adri afscheid van ons koor genomen.
De komende maanden hebben we dus een druk programma met twee optredens.

Datum

Koffie concert Velser gemeenschap oktober 2018

Zo'n twee weken geleden kregen we het verzoek van de Velser Gemeenschap om in te vallen voor een koffieconcert met Soli. Nadat bleek dat er genoeg leden beschikbaar waren, zijn we snel begonnen met het oefenen van het repertoire wat we ten gehore wilde brengen. Corrie had een programma opgesteld met alleen a capella nummers.

Op een mooie zondag middag verzamelden we in het mooie Soli gebouw, waar we onze kunsten konden vertonen. Soli trapte af met een prachtig concert, wat op ludieke wijze door de dirigent aaneen gepraat werd. Met onze eigen Samantha op de trompet was het oorstrelend en een mooi gevarieerd repertoire.

Koffieconcert foto van koor

Na de pauze konden wij van start gaan. De opstelling was tussen de palen van het gebouw even onwennig, maar dat heeft het zangplezier niet geschaad. Zoals gezegd, hebben we het hele concert a capella gezongen o.a Halleluja, He ain't heavy en So strong en Oceaan met begeleiding van Robert op de gitaar. Een speciaal compliment voor Sonia die met Hijo de La Luna de sterren van de hemel zong. Dit alles had natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder dat onze juf Corrie ons op het juiste spoor had gezet en tijdens het optreden ons op dit spoor kon houden.

beide dirigenten ontvangen een bloemetje

Het was weer een heerlijk concert waar we als koor weer trots op mogen zijn.

Datum

Korenlint 8-9-2018

Gelukkig mochten we ook dit jaar weer mee doen aan het Haarlemse Korenlint.
We vinden het altijd fijn om een onderdeel te zijn van dit geweldige gebeuren.

Op zaterdag 8 september stond onze eerste optreden gepland in de Doelenzaal van de Bibliotheek van Haarlem. Het was prachtig weer en we verzamelden ons op het terras bij de Doelenzaal. Het gezelschap dat vóór ons was geprogrammeerd had besloten om buiten op het bordes op te treden en we zaten heerlijk in het zonnetje naar ze te luisteren. Ook wij besloten daarom om buiten op te treden. Een riskante beslissing, omdat we onze nummers grotendeels á capella zingen en omdat je nu eenmaal buiten veel meer last hebt van bijgeluiden en er geen akoestiek is.

We begonnen met “Gabriëlla’s song”, een prachtig nummer uit de Zweedse musical film, “As it is in Heaven”, waarbij onze dirigente Corrie Uijtendaal de solo op onnavolgbare wijze voor haar rekening nam . Het uptempo nummer “Let me down easy” van Sheppard brachten we met gitaarbegeleiding door ons lid Robert van Westerhoven. Daarna het mooie nummer “Kiss from a rose”, van Seal. Een nummer dat al enige jaren op ons repertoire staat, maar waar we nooit echt tevreden over waren. Onze dirigente heeft echter een prachtig á capella arrangement gemaakt, hetgeen het nummer ontzettend mooi en ingetogen maakt. Dit was precies wat het nog nodig had om ons en ons publiek blij te maken. Ook het volgende nummer “Holiday in Spain” van Blöf brachten we tot voor kort met een muziek band, maar nu we dit in een á capella arrangement (ook weer van Corrie) zingen heeft het nummer veel meer dynamiek gekregen. We vervolgden deze set met “Oceaan” van Racoon. Evenals Racoon begeleid met een akoestische gitaar. We eindigden met “He ain’t heavy” bekend van The Hollies en Neil Diamond, maar in tegenstelling tot hen zingen wij dit á capella. Dit nummer wordt zo langzamerhand ons visitekaartje. En dan wel een visitekaartje waar wij blij van worden en trots op mogen zijn.

Korenlint 2018- bij bibliotheek
De beslissing om buiten te zingen bleek achteraf de juiste. Het publiek kon genieten van het heerlijke weer en voor ons blijft het altijd weer een bijzondere ervaring. De vogelgeluiden, de wind door de bomen en een klein kind dat vrolijk op het ritme staat mee te dansen. Dit alles geeft het optreden een ontspannen lading.

Onze tweede set stond geprogrammeerd in de aula van het Stedelijk Gymnasium. Een totaal andere ambiance met een prachtige akoestiek, waarin het fijn zingen is.

In de goed gevulde zaal starten we wederom met “Gabriëlla’s Song”. Ons volgende nummer was “Hijo de La Luna”, een Spaans nummer dat vooral bekend is geworden door de uitvoering van Belle Pérez.

Korenlint 2018 stedelijk gymnasium

We mogen ons gelukkig prijzen dat we een volbloed Spaanse in ons midden hebben die de solo partij voor haar rekening kan nemen. Dit geeft dit nummer juist dat beetje extra. Nogmaals “Kiss from a Rose” en “Holiday in Spain. Het nummer “Royals” van de Australische zangeres Lorde is een uitdaging apart om zonder begeleiding te brengen, maar daardoor des te bijzonder. Ook deze keer brachten we He “ain’t heavy” als uitsmijter en ook deze keer met veel succes.

Datum

Thalia Theater Lustrumconcert 2018

“We bestaan volgend jaar 5 jaar en dat willen we vieren”, was de opdracht aan de organisatie van het lustrumconcert. Nou dat hebben we geweten. Hoe, waar, wanneer gaan we het vieren zijn dan een paar simpele vragen die het eerst opkwamen en waar snel een antwoord op moest komen om verder te gaan. Een van de antwoorden was “we bestaan maar een keer 5 jaar dus moeten we groots uitpakken” nou dat hebben we gedaan. Geen optreden met een hele avond het koor op het podium, nee ons koor kan echt een hele avond vullen met telkens weer een andere choreo en ook met aparte optredens van losse groepjes en zelfs een Solo. Wat een avond!

Om dit zo neer te zetten is er hard gewerkt door veel apart te oefenen, waarbij Corrie een grote bijdrage heeft geleverd om iedereen op het goede spoor te zetten, door de commissie die randvoorwaarden kon scheppen,zoals  podium, zaal, decor, reclame, geluidsinstallatie, en budget. Iedereen van het koor heeft zijn rol gepakt en een bijdrage geleverd.

Nadat we er een heel jaar mee bezig zijn geweest, kwam de maand maart in zicht en gingen de zenuwen wel een beetje meespelen: klinkt het wel, is de timing in orde, staan we niet te suf, weet ik mijn tekst nog, om maar wat te noemen Dat  ging allemaal in ons om. De laatste maand met de doorloop bezig geweest. Iedereen wist inmiddels wat er verwacht werd: waar sta ik, welk nummer komt er nu, waren de vragen die steeds minder te horen waren.

Ineens was het 24 maart en kwam alles bij elkaar. Decor opbouwen, geluid inregelen, alles nog eens doornemen en dan.... een waanzinnig goed optreden! Alles klopte en het publiek was erg enthousiast en vol lof over ons koor.

Echt een optreden waar we nog lang met een goed gevoel op terug zullen kijken

 

Datum

Paradiso 2018

Twenty minutes of fame in Paradiso Amsterdam. Allemaal strak in het pak en klaar voor het optreden in Paradiso, staan we in het gangetje achter de kleine zaal te wachten om op te komen. Het koor is net te klein voor de grote zaal maar we passen ook nog maar net op het podium van de kleine zaal. Van choreografie is ook geen sprake, maar we kunnen nog net heen en weer deinen.

Maaaarrrr we staan wel weer in Paradiso voor een volledig afgeladen zaal met een erg enthousiast publiek, waardoor het zingen gemakkelijk ging en het ook zo weer voorbij was. De complimenten na het optreden klinken dan ook als muziek in de oren, vooral omdat ze meestal van mensen komen die zelf ook in een koor zingen en weten hoe lastig het soms is. Wat zijn we toch een TOPkoor.

Datum

Kerstconcert in Huis ter Hage

Het is koud maar zonnig als we met een klein groepje in Huis ter hagen aankomen.
We werden doorverwezen naar de zaal waar het optreden was en naar de kleedruimte waar we
ontvangen werden met drinken en koekjes, het was goed verzorgd. Tijdens het opstellen van de
geluidsinstallatie werden ook de tafels opgesteld en kwamen er al een aantal nieuwsgierige bewoners
kijken wat er allemaal aan de hand was. Langzaam maar zeker was iedereen van het koor aanwezig en
had Theo de geluidsinstallatie ingesteld, zodat we zonder zorgen de mensen onze kunsten konden
tonen. Toen de zaal vol zat, werden we door de organisatrice aangekondigd en kwamen we zingend op.
In de twee setjes hebben we ons kerst repertoire en nog wat bijpassende nummers ten gehore gebracht.
In de zaal werd meegezongen en we hebben weer een hoop mensen een leuke middag bezorgd.

Datum

Zingen aan Zee, Zandvoort 7 oktober 2017

Na even een parkeerplek zoeken, verzamelden we in de kerk voor het korenfestival van Zandvoort. De kerk was omgetoverd in het thema “Ik hou van Holland” en zelfs Bassie en Adriaan kwamen tussen de optredens van de koren langs om de boel op  te luisteren. We werden ontvangen in een zaal van het "rijksmuseum", waar we konden inzingen en waar snoepjes en water stonden om de kelen te verzorgen.

poseren voor de nachtwacht

Voor dit optreden hadden we een kledingstijl die anders was dan gewoonlijk :wit, denim en rode schoenen. Marga fleurde de boel nog meer op met boerenbonte accessoires, hetgeen het koor een frisse Hollandse uitstraling gaf.

Toen we opkwamen zagen we al snel dat de choreografie het niet ging worden op dit podium, dus hebben we dat grotendeels achterwege gelaten. Vanaf het podium zagen we, dat op het balkon voor het orgel Maxima en Willem Alexander toekeken wat de spanning deed stijgen;-))). De geluidsman had de monitoren erg hard staan, waardoor we het gevoel hadden dat de balans nogal te wensen overliet, maar dat was aan het publiek niet te merken. De a capella nummers gingen erg goed en klinken altijd erg mooi in een kerk.

Ook dit was weer een optreden waar we met veel voldoening en plezier op terug kunnen kijken. 

Datum

Jaarmarkt Velsen-zuid, 30 september 2017

Op een regenachtige zaterdag zijn we met ons koor neergestreken in Velsen-Zuid, alwaar de jaarmarkt in volle gang was. Kraampjes op de pleinen en kleedjes op de grond langs de huizen met van alles en nog wat te koop. Het gonsde in het oude dorp van gezelligheid, voor het voormalige stadhuis was een tent waarin een keur aan muzikale hoogstandjes vanuit de regio de kans kregen om hun talenten te laten horen.

Ook wij zouden hier gaan optreden. Bij het inzingen kregen we te horen dat er iets mis was met de geluidsinstallatie waardoor onze begeleiding CD niet kon worden gebruikt maar dat er hard aan gewerkt werd om dit op te lossen. Dit was wel erg laat maar we hebben een flexibel koor wat zeker van zijn zaak is zodat Corrie in enkele minuten het repertoire omgezet had naar een volledig a capella optreden. Eenmaal buiten gekomen kregen we te horen dat het geluid was geregeld (complimenten aan Theo en organisatie jaarmarkt) en konden we het geoefende repertoire ten gehore brengen.

Tijdens ons optreden was de regen uit de lucht en werden we verrast met een grote schare publiek wat zichtbaar genoot van de liedjes, de choreografie en de begeleiding van Robert op gitaar. Dit gaf aan dat we niet alleen zelf het gevoel hadden dat het lekker ging maar ook het publiek tevreden was. Al met al een mooi optreden waar we met voldoening op terug kunnen kijken.

optreden onder afdak Velsen-zuid

 

Datum

Korenlint Haarlem, 9 september 2017

Zaterdag 9 september hebben we weer vol enthousiasme opgetreden tijdens “Korenlint” in Haarlem.

Ons eerste optreden was in de Spiegelfoyer van de Stadsschouwburg. Een mooie plek en met ruimte om onze choreografie tijdens het zingen uit te voeren, gelukkig. Onze trouwe fans zaten in de zaal en ook waren er nog wat andere belangstellenden.

Na dit geslaagde optreden moesten een aantal dames hun hoge rode schoenen even verwisselen voor wat meer “loopbare” schoenen en  gingen we met zijn allen op pad naar de Parklaan, , waar we in de kerk van de Evangelische Broedergemeenschap ons tweede optreden gingen verzorgen. Daar aangekomen vielen we met onze neus in de boter: een uitvoering van “Hallelujah” waarmee een koor hun optreden afsloot. Hun versie met muziek klonk lang niet zo mooi als onze a capella uitvoering.

Helaas was het podium in de kerk te klein en te gevaarlijk om onze choreografie van Skyfall ( waar we zo heel erg op geoefend hadden) uit te voeren. Dat was wel een teleurstelling. We hadden in de kerk wat meer belangstellenden. Ons optreden sloeg aan, want aan zowel de meneer die de techniek deed , als de dames van de koffie kon je zien, dat ze het leuk vonden EN aan het grote applaus dat we beide keren na afloop kregen.

Op naar het volgende optreden op 30 september in Oud-Velsen.

Sonja

Datum

RABO-bank fietsdag 2017

Vanmiddag heeft MultiVocaal meegedaan aan de RABO-bank fietsdag. We hadden het genoegen om in plaats van te gaan fietsen een optreden te verzorgen voor de middag bij de stempelpost “Ruïne van Brederode”.

Nadat we de geluidsinstallatie aan de kant van de weg hadden opgesteld konden we los gaan voor alle fietsers van de fietstocht en andere passanten die langs kwamen. Omdat het prachtig weer was waren er veel mensen en was het de hele middag een komen en gaan van toehoorders van ons repertoire.

Na enige tijd werden we aangesproken dat we te veel voor de ingang van de Ruïne stonden en moesten we verkassen naar een plekje verderop. Wat  even een gesleep was met spullen, boxen en kabeltjes. Maar na enkele minuten konden we weer verder gaan met het optreden. Door de verhuizing stonden we wel lekker in de schaduw wat de kwaliteit van de zang ten goede kwam. We hebben het hele repertoire ten gehore kunnen brengen en gezien het aantal mensen wat telkens even bleef hangen viel het erg in de smaak.

Het was een heerlijke zondagmiddag met elkaar zingen op een prachtige locatie. We hopen dat de RABO-bank ons volgend jaar weer zal vragen.​

Datum

Jaarvergadering 2017

Woensdag 15 maart 2017 was het weer zover, Het is voor mij de tweede keer dat ik een jaarvergadering van MultiVocaal mocht bijwonen.

Net als vorig jaar had Els haar woonkamer en keuken open gesteld om met het voltallige koor te eten en de jaarvergadering te houden. Iedereen had weer enorm zijn best gedaan en er stonden vele lekkere hapjes op tafel .

Nadat iedereen voldaan was en de tafel weer was opgeruimd heeft Theo de jaarvergadering geopend. Het was een bewogen jaar. We hebben samen vele leuke optredens en een heerlijk weekeindje meegemaakt.

Nadat alle commissies hun zegje hadden gedaan, werd de muziek gestart en hebben we uit volle maag het hele repertoire doorgezongen.

(E.M.)

Datum

Korenlint Haarlem, 11 september 2016

Korenlint 2016.

Ook dit jaar hebben wij ons weer kunnen presenteren, weliswaar in afgeslankte vorm, bij het korenlint in Haarlem dat op 11 september 2016 plaatsvond.

We hebben het wel getroffen met de locaties. Ons eerste optreden was in de Groenmarktkerk waar we alleen a capella nummers ten gehore gebracht hebben. De kerk was hier uitermate geschikt voor. Het zong lekker licht en het klonk voortreffelijk.

De tweede locatie was in het Patronaat

Hier hebben we wat meer uptempo nummers met muziek begeleiding en choreografie laten zien en horen.

We kunnen terug kijken op twee leuke optredens. We hebben er in ieder geval veel plezier aan gehad. (MM)

Datum

Rabobank Fietstocht 2016

De Rabobank fietstocht was dit jaar op 5 juni en we waren gevraagd om van 13.00 tot 16.00 uur op te treden op de prachtige locatie de Ruïne van Brederode. Het was een prachtige locatie maar vooral ook prachtig weer, de zon scheen de hele dag en iedereen had zin in een flinke fietstocht. En één van de stempelposten was de Ruïne van Brederode.

Wij stonden op een grasveld vlak langs het pad waar iedere fietser, lopend, langs moest op weg naar de stempelpost en dezelfde weg weer terug. Het was een komen en gaan van fietsers, die het leuk vonden om even te blijven luisteren. We kregen veel complimenten dat het leuk klonk, er zo gezellig uitzag en vooral het leuke repertoire.

We hadden de afspraak, dat we even pauze zouden nemen zodra er even geen publiek zou zijn. Maar het was zo druk met fietsers, dat we weinig pauze hebben gehad. Maar dit vonden we helemaal niet erg, want we zingen graag en vooral voor zoveel enthousiast publiek.

Het was een heerlijke middag, niet alleen het publiek maar ook wij hebben genoten: Rabobank bedankt!

Datum

Optreden koffieconcert Velserbroek

Het concert werd een bijzonder leuke happening in "Het Kruispunt"; dat vonden we allemaal.

Bijna iedereen was ruim op tijd en we vonden een ruimte om nog even in te zingen.

Wij begonnen om 12.00 uur precies; met de mannen voorop liepen we door het midden met "Evening Rise" naar onze plaatsen op het helaas wat kleine podium. Het effect, met ondersteuning vanaf de zijkant van de zaal door Nortada-mannen, was geheel naar verwachting.
Het publiek in de goed gevulde zaal reageerde direct heel enthousiast, en dit optreden kon niet meer stuk.
Wij sloten onze eerste reeks af met de Abba-medley, d.w.z. met 3 liedjes die achter elkaar door gaan. Het publiek had dat niet door en applaudiseerde al gelijk na "Dancing Queen". De technicus dacht zodoende dat hij de begeleidings-dvd beter kon stoppen, en had daarna even moeite met het terugvinden van het begin van "I have a dream". Wij zagen daar de humor wel van in. De show van onze frontlinie met het afsluitende "Waterloo" veroverde vervolgens vele harten.

Na het eerste optreden van chantykoor Nortada was het pauze, en daarna waren wij weer aan de beurt. In de pauze hadden we al van diverse kanten positieve reacties gekregen, dus we waren helemaal "in the mood", en werden met flink veel applaus beloond.
Daarna hebben we de best aardige songs van Nortada weer beluisterd, al hebben zij een heel ander genre. Om 14.00 uur kregen zij ook hun laatste verdiende applaus, en zijn we snel gaan opruimen. 
En was het nagenieten begonnen.

Wim

 

Datum

Workshop koorregie

Marga, Liddy en Mirjam zijn vorige maand naar een workshop koorregie geweest. Een hele interessante en leuke workshop, waarbij uitgelegd werd hoe wij op een betere wijze choreo toe kunnen passen (wat vrijer en soms met humor en zelfspot).

Er kon worden geoefend met 2 koren, die op aanwijzing van steeds een klein groepje cursisten, de choreo in hun lied toepasten zoals de cursisten dit hadden bedacht.Zo kon je zien dat met subtiele bewegingen of gezichtsuitdrukkingen, het voor het publiek aantrekkelijker en leuker is om naar te kijken dan naar een koor dat er misschien te statisch bij staat. En voor het koor maakt het een nummer leuker om te brengen.

Wij hebben wat we geleerd hebben meteen in de praktijk gebracht en hebben al enkele nummers voorzien van leuke choreo. We zijn nl. hard aan het oefenen en zullen dit op ons a.s. optreden van 17 april, in het Kruispunt in Velserbroek, aan het publiek showen! (MLM)

Datum

Vereniging met volledige rechtsbevoegdheid

Vandaag is ons popkoor een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid geworden. Om 13.15 uur was ons bestuur uitgenodigd bij notaris Ros in IJmuiden. Door de notaris werd een nadere toelichting gegeven over de akte en de Statuten van de vereniging. Hierna werd de akte door de 3 bestuursleden en de notaris ondertekend.

Datum

Masterclass van zangcoach Paulette Willemse

We hebben met het hele koor een Masterclass gevolgd o.l.v. zangcoach Paulette Willemse. Paulette studeerde af aan de kleinkunstacademie en is zangeres, cabaretière en vooral bekend van de theatergroep Mrs. Einstein. Een leuke enthousiaste vrouw die ons koor eerst beluisterde en ons daarna aan het werk zette!!!

Sta je wel goed? Stevig op de voeten maar toch ontspannen met de schouders naar beneden en de borst vooruit! Ja hoor, dat lukt echt niet meteen dus oefenen. Ook de ademhaling en presentatie werd behandeld.

foto 30-10-2015 III

Zingen is volgens Paulette ongeveer 20% techniek, 20% passie en de rest is lef hebben. Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk plezier hebben in wat je doet want dat straal je uit.

Na dit alles werden we uit onze comfortzone gehaald, een gospel moesten we zingen. 4 stemmig en niet precies op de maat zoals meestal bij een popkoor maar net voor of na de maat wat bij een gospel hoort. Het is gelukt!!!!! Een prachtige Oh Happy Days hebben we 4 stemmig gezongen en op de telefoon opgenomen zodat we nu kunnen nagenieten.

foto 30-10-2015 I   foto 30-10-2015 II

Elly

Datum

Korenlint Haarlem 2015

Vandaag weer aan Korenlint in Haarlem meegedaan. Vooraf natuurlijk goed geoefend tijdens de repetitie avonden. Vooral de choreo. Een hot item voor dit optreden waren ook de schoenen die we aan zouden doen. Dit keer was de kledingcode zwart/wit, maar met (knal)rode schoenen. Het kostte wat moeite om aan rode schoenen te komen, maar het is iedereen gelukt iets roods aan de voeten te hebben. Het stond heel leuk en was opvallend; we werden over de rode schoenen een paar keer door vreemden aangesproken. Ze konden daaraan zien dat we bij elkaar hoorden. Misschien idee om deze outfit in ere te houden bij volgende optredens. Het stond erg fris en fruitig. Aangekomen in de Jansstraat 33 hoorden we het koor voor ons zingen in het Nederlands. Klonk mooi, maar wat veel van hetzelfde was de mening van een aantal van ons. Toen was het onze beurt. Ingezongen met doem doem en Skyfall. De zaal was redelijk vol en werd tijdens het zingen verder gevuld door voorbijgangers die ons zo mooi en goed hoorden zingen, dat ze hierdoor naar binnen werden gezogen.
De start was met He ain't heavy, a capella. Dat klonk super. Daarna Baba Yetu, waarbij Robert toch wel indruk maakte met zijn solo. Vol kracht, nog niet eerder zo gehoord.

foto 12-09-2015 I

Voor het tweede optreden, gingen we te voet, met de fiets of auto naar het Meterhuis. De locatie was prachtig, ruimer dan de Jansstraat. Mooi hoog, lekker oud. Tijdens ons optreden was de zaal afgeladen vol (met tafels en stoelen). Gelukkig waren er een aantal partners van ons als toehoorders .We hebben hen met volle borst enthousiast toegezongen. Met toegift! Helaas was de uitbater van het Meterhuis niet zo gastvrij, we mochten niet eens onze flesjes water leegdrinken. Hij was ook onaardig tegen onze fans, dus de naborrel was niet bij hem, maar in Choco Oase om de hoek.

We kunnen terugzien op twee goede optredens. Het was jammer, dat dit tweede optreden zo ver buiten het centrum was. Meer publiek (niets ten nadele van de heren, hoor) in de zaal is toch leuker en uitdagender.

foto 12-09-2015 II

Op naar de volgende op 26 september in oud-Velsen.
Sonja

Datum

Top 2000 in 2014 met Multivocaal en Klein orkest Soli.

20 December was het dan zover, ons Top 2000 concert samen met het klein orkest Soli.
Vooraf hebben we heel wat gerepeteerd en choreografie geoefend om ons zo goed mogelijk te presenteren.
Het klein orkest begon met de Top 2000 tune en hierna zongen wij samen met het orkest het winnende nummer van de top 2000 Hotel California. Hierna kwam er een optreden van het Soli klein orkest met 7 nummers. Vervolgens was het onze beurt om van ons te laten horen. Ondanks dat er nogal veel en hard gepraat werd, wat vooral storend voor het koor en het publiek was, hebben we het er goed afgebracht.
Na een pauze van een half uur gingen we op voor ons tweede blok. Dit hebben we ook met een kleine hapering er heel goed afgebracht en vooral ons slotnummer Somebody to love met onze solisten Marga en Liddy was een daverend succes. Nadat het klein orkest met zangeres Natascha nogmaals een optreden verzorgde, waren we alweer aan de afsluiting toe. Samen met orkest en koor met Natascha zongen we Go like Elijah als slotnummer.
We kunnen terug kijken op een geslaagde avond en zo te horen heeft eenieder er erg veel plezier aan beleefd. (M.M.)

foto 20-12-2014 I

Datum

Wensen komen uit Deka 2014

Dol enthousiast gingen wij met een grote afvaardiging van het koor naar de prijsuitreiking van de actie "wensen komen uit" van de DEKA op het Marlo terrein in Beverwijk.
Wij waren namelijk uitgenodigd als een van de kandidaten de avond swingend en zingend te openen. 13 filialen hadden 3 genomineerden uitgenodigd dus 39 prijzen werden op deze avond uitgereikt met een totale waarde van bijna 30.000 euro! Ongeveer halverwege de avond was het filiaal Santpoort-Noord aan de beurt.
Na een leuke speech van de filiaalhouder Geert Paardekooper werden de prijzen bekend gemaakt en mochten Corrie en Elly een mooie cheque van 500 euro en een bos bloemen in ontvangst nemen. Het geld gaat besteed worden aan een workshop koorregie voor het gehele koor voor een professionele uitstraling, met dank aan de Dekamarkt.(E.B.)

foto 09-12-2014 I   foto 09-12-2014 II

Datum

Optreden bij 25 jarig bestaan Bijna Thuis huis

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Bijna Thuis Huis in Velsen werd aan de vrijwilligers een lunch aangeboden op Landgoed Waterland. Multivocaal was gevraagd om het feest extra feestelijk te maken met een optreden. Dat deden we natuurlijk graag.
De weergoden waren ons meer dan welgevallig en dus konden we buiten op de trappen van het landgoed een spetterend optreden verzorgen. Het publiek werd, naarmate het optreden verstreek, steeds enthousiaster en bij het finale nummer “Go like Elijah” werd uitbundig meegezongen en meegeklapt. Op verzoek van de voorzitter van het Bijna Thuis Huis ging het nummer zelfs in reprise.
Bij de reacties achteraf van het publiek kwam, naast de bewondering voor onze muzikale kwaliteiten, vooral naar voren dat we zichtbaar zoveel plezier hadden in het zingen. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar bevestigen.
Het was voor ons een eer en genoegen om voor deze hardwerkende vrijwilligers dit optreden te verzorgen.(RvW)

foto 05-10-2014 I   foto 05-10-2014 II

Datum

Rabobank fietsdag 2014

Op 21 september 2014 was weer de jaarlijkse Rabo sponsorfietstocht. Aanvankelijk zouden we mee fietsen om onze kas te spekken, maar de Rabobank nodigde ons uit, een optreden te verzorgen, bij de stempelpost bij informatie boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude.
We hadden optreden van 13.00 u tot 16.00 u. Om deze tijd vol te zingen hebben we steeds een blok van ongeveer vier nummers gezongen en dan een pauze van 5 minuten. Aan publiekelijke belangstelling was geen gebrek, het was een komen en gaan van mensen die een stempeltje kwamen halen en die dan even bleven staan om ons te beluisteren. We hebben er voor kunnen zorgen dat het plein regelmatig volstroomde. Gelukkig waren de weergoden ons welgezind, slechts een buitje heeft ons getroffen. We hebben er weer veel plezier aan beleefd.
We kunnen terug kijken op een geslaagde middag.(MM)

foto 21-09-2014 I   foto 21-09-2014 II

Datum

Korenlint Haarlem 2014

Korenlint 2014 in Haarlem, het was weer een groot succes. Meer dan 100 koren hebben opgetreden op diverse locaties in Haarlem afgelopen zaterdag en zondag. Het was weer een geweldig evenement, omdat korenlint weer samenviel met de Monumentendagen. Het prachtige weer zorgde voor veel toeschouwers in de stad.

M u l t i V o c a a l mocht drie optredens verzorgen. Het eerste optreden was in de van Beinum Zaal in de Philharmonie, een prachtige zaal en een flink aantal toeschouwers. We gaven een spetterend optreden van 20 minuten, te beginnen met een Mash Up van Bruno Mars en daarna nog hits als Bad Day, Fields of Gold, Skyfall, Kiss from a rose en als klap op de vuurpijl in Swahili Baba Yetu met een geweldige solo van Robert.

foto 13-09-2014 I

Daarna gingen we op weg naar Café Studio om weer 20 minuten op te treden. We kwamen binnen in een leeg café, maar toen we begonnen liep de tent vol. We startten weer met de Mash Up om daarna te vervolgen met Hey Brother, Fragile a capella, Some Nights, He ain’t heavy en een hele leuke afsluiter met Go like Elijah. Bij dit laatste nummer trokken we allemaal een toga aan, waardoor we bijna een gospel koor leken.

foto 13-09-2014 II

We waren ook nog gevraagd om 20 minuten op te treden bij Gitaarlem, hier waren we heel ontspannen en hebben alle voorgaande nummers gezongen, behalve de a capella stukken. Voorbijgangers in de Grote Houtstraat bleven gezellig staan luisteren en ook binnen zat het vol. We hebben weer genoten en hopen volgend jaar weer van de partij te mogen zijn.(EvdB)

foto 13-09-2014 III

Datum

Stilstaan bij ons 1 jarig bestaan.

Tijdens de repetitie op 2 april jl. bedankte het koor Corrie voor al haar inzet tijdens het afgelopen jaar; zonder Corrie geen koor. Als blijk van grote waardering werden er bloemen en een kaart overhandigd. Daarop bedankte Corrie alle koorleden; zonder jullie zou er ook geen koor zijn. Kortom, we kunnen gewoon niet zonder elkaar.

Dit heugelijke feit en het harde werken tijdens de repetitie werd gevierd/beloond met een heerlijk gebakje -met een bijzondere tekst- bij de thee en koffie!

foto 02-04-2014 Ifoto 02-04-2014 II

Datum

Prijsuitreiking bij de DEKA tuin aan de Vlaamseweg in Haarlem.

Ons koor was ingeloot als een van de vele goede doelen van de DEKA Aktie "Wensen komen uit bij de Dekamarkt", met als doel een bijdrage in de zo gewenste geluidsapparatuur. Na veel zeuren bij familie, vrienden en kennissen om toch vooral veel muntjes voor ons te sparen mochten we dinsdagavond onze prijs in ontvangst komen nemen. Als eerste was direct Multivocaal aan de beurt en mochten Corrie en Elly een prachtige cheque van 500 Euro in ontvangst nemen van de bedrijfsleider van de vestiging Marktplein. Na nog vele prijsuitreikingen van 20 andere vestigingen ging Corrie op de groepsfoto. Met vrolijke gezichten gingen Theo, Trudy, Corrie en Elly na afloop weer huiswaarts.

foto 17-12-2013 I   foto 17-12-2013 II

Datum

Popkoor MultiVocaal fietst mee met de Rabobank Sponsorfietstocht.

Zondag 15 september 2013 om 10 uur gingen 21 koorleden en vrienden of familie van start op het terrein van de tennisvereniging Heerenduin in IJmuiden. Was het zaterdag nog een totaal verregende dag, zondag was het prachtig fietsweer; droog en zonnig. Er was een prachtige route uitgestippeld, langs Beeckestijn, door Spaarnwoude, Santpoort en zelfs het mooie natuurgebied Duin en Kruidberg. Bij de tweede stempelplaats, bij Zijkanaal B in Velsen-zuid hebben we onze eerste stop gemaakt en heerlijk op een nog rustig terras koffie gedronken en uiteraard even een lied laten horen: Baba Yetu. Bij Villa Westend zijn we gestopt voor een stempel en meteen onze broodjes gegeten en na 3 uur kwamen we weer aan bij de tennisvereniging in IJmuiden; we konden trots zijn: 30 kilometer zat er op. En helemaal leuk dat we met elkaar 300 euro bij elkaar gefietst hebben voor de MultiVocaal kas. Gelukkig zonder ongelukken, behalve dan 1 fietser die frontaal op een paaltje reed (zonder gevolgen gelukkig). Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Jammer dat het samenvalt met het weekend van Korenlint in Haarlem, maar we zullen zeker volgend jaar weer meefietsen.

Rabobank bedankt.

  

Overige foto's zijn te vinden op onze facebookpagina :facebook

Datum

60 jaar VG

Ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de Stichting Velser gemeenschap werd in de Rank in IJmuiden een bijeenkomst gehouden. Hoe ziet de VG en het verenigingsleven in Velsen er over 15 jaar uit. Dit was het onderwerp van een lezing. De boodschap was, maak gebruik van Social media. Tevens werd aan het oudste en jongste lid van de VG een DVD-box uitgereikt, waarop alle aangesloten verenigingen zich presenteerden. Omdat wij het jongste lid waren kregen wij ook de DVD uitgereikt. Helaas staan wij er nog niet op.

Datum

Toelating VG

Vandaag heeft het bestuur van de Stichting Velser gemeenschap besloten om "Multivocaal" toe te laten treden tot de stichting.

Datum

Gefeliciteerd

Het feit is daar
En echt waar
We zijn nu een koor
En we gaan er voor

Hartelijk Gefeliciteerd met de officiële oprichting van Popkoor M u l t i V o c a a l.
Carien.

Datum

afscheid informeel samenzijn

Als afscheid van het informeel oefenen, nodigde Els iedereen uit voor een Gourmet. Heerlijke avond gehad met z'n 10en. Veel gezongen, ook met begeleiding op de gitaar van Corrie. Els, het was grandioos.

Wij hadden ook nog een verjaardag. Wilma nog van harte gefeliciteerd

Datum

Start

Eindelijk de stoute schoenen aangetrokken. Na een aantal weken informeel met en bij elkaar gezongen te hebben besluiten we om een officieël koor te worden. Diverse namen voor een koor zijn de revue gepasseerd. Uiteindelijk is het M u l t i V o c a a l geworden. Wij proberen tenslotte om zoveel mogelijk meerstemmig te zingen.Een oefenruimte hebben wij ook gevonden. Het is het muzieklokaal van de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis

Datum