Korenlint 8-9-2018

Gelukkig mochten we ook dit jaar weer mee doen aan het Haarlemse Korenlint.
We vinden het altijd fijn om een onderdeel te zijn van dit geweldige gebeuren.

Op zaterdag 8 september stond onze eerste optreden gepland in de Doelenzaal van de Bibliotheek van Haarlem. Het was prachtig weer en we verzamelden ons op het terras bij de Doelenzaal. Het gezelschap dat vóór ons was geprogrammeerd had besloten om buiten op het bordes op te treden en we zaten heerlijk in het zonnetje naar ze te luisteren. Ook wij besloten daarom om buiten op te treden. Een riskante beslissing, omdat we onze nummers grotendeels á capella zingen en omdat je nu eenmaal buiten veel meer last hebt van bijgeluiden en er geen akoestiek is.

We begonnen met “Gabriëlla’s song”, een prachtig nummer uit de Zweedse musical film, “As it is in Heaven”, waarbij onze dirigente Corrie Uijtendaal de solo op onnavolgbare wijze voor haar rekening nam . Het uptempo nummer “Let me down easy” van Sheppard brachten we met gitaarbegeleiding door ons lid Robert van Westerhoven. Daarna het mooie nummer “Kiss from a rose”, van Seal. Een nummer dat al enige jaren op ons repertoire staat, maar waar we nooit echt tevreden over waren. Onze dirigente heeft echter een prachtig á capella arrangement gemaakt, hetgeen het nummer ontzettend mooi en ingetogen maakt. Dit was precies wat het nog nodig had om ons en ons publiek blij te maken. Ook het volgende nummer “Holiday in Spain” van Blöf brachten we tot voor kort met een muziek band, maar nu we dit in een á capella arrangement (ook weer van Corrie) zingen heeft het nummer veel meer dynamiek gekregen. We vervolgden deze set met “Oceaan” van Racoon. Evenals Racoon begeleid met een akoestische gitaar. We eindigden met “He ain’t heavy” bekend van The Hollies en Neil Diamond, maar in tegenstelling tot hen zingen wij dit á capella. Dit nummer wordt zo langzamerhand ons visitekaartje. En dan wel een visitekaartje waar wij blij van worden en trots op mogen zijn.

Korenlint 2018- bij bibliotheek
De beslissing om buiten te zingen bleek achteraf de juiste. Het publiek kon genieten van het heerlijke weer en voor ons blijft het altijd weer een bijzondere ervaring. De vogelgeluiden, de wind door de bomen en een klein kind dat vrolijk op het ritme staat mee te dansen. Dit alles geeft het optreden een ontspannen lading.

Onze tweede set stond geprogrammeerd in de aula van het Stedelijk Gymnasium. Een totaal andere ambiance met een prachtige akoestiek, waarin het fijn zingen is.

In de goed gevulde zaal starten we wederom met “Gabriëlla’s Song”. Ons volgende nummer was “Hijo de La Luna”, een Spaans nummer dat vooral bekend is geworden door de uitvoering van Belle Pérez.

Korenlint 2018 stedelijk gymnasium

We mogen ons gelukkig prijzen dat we een volbloed Spaanse in ons midden hebben die de solo partij voor haar rekening kan nemen. Dit geeft dit nummer juist dat beetje extra. Nogmaals “Kiss from a Rose” en “Holiday in Spain. Het nummer “Royals” van de Australische zangeres Lorde is een uitdaging apart om zonder begeleiding te brengen, maar daardoor des te bijzonder. Ook deze keer brachten we He “ain’t heavy” als uitsmijter en ook deze keer met veel succes.

Datum