Paradiso 2023

Elk jaar organiseert Paradiso het grootste koren festival van Nederland.
Uit het hele land komen koren, bestaande uit amateur-zangers van alle leeftijden, naar Amsterdam,  om te laten horen dat zingen hun passie is.

Ook wij waren dit jaar weer uitgenodigd en die kans hebben we natuurlijk met beide handen aangegrepen. Dus melden wij ons op zaterdag 14 januari bij de Poptempel aan de Weteringschans.

De organisatie is een goed geoliede machine. Dat moet ook wel, want elk koor krijgt maar 15 minuten en het is de bedoeling dat de podium opkomst en afgang zo snel mogelijk gaat.
Achter het podium werden we opgevangen door een medewerkster van Paradiso die ons klaar zette om, zodra het vorige koor het podium verlaten had, op te komen. Deze medewerkster kreeg een lijstje van de nummers die we gingen uitvoeren en kondigde ons aan.

We begonnen met Say Something van Justin Timberlake, met een prachtige solo van Jolanda, gevolgd door Our House van Graham Nash.

koor links

Vervolgens kwamen de mannen naar voren om de lead te zingen van Baby Driver van Simon and Garfunkel.

Koor rechts

Het volgende nummer stonden we weer in onze basisopstelling voor Feeling Groovy, eveneens van Simon and Garfunkel. We sloten af met Something in de Water van Brooke Fraser

Tijdens het daverende applaus vroeg de organisatie om een toegift.

toegift

Wij kozen voor één van onze mooiste a capella nummers; He ain’t heavy, He’s my brother.

Wat hebben wij genoten van dit heerlijke optreden.

RvW

Datum